HA výživa snižuje riziko vzniku alergie

Mléčná bílkovina může být rozhodujícím faktorem pro vznik alergií. U HA výživy se bílkoviny v mléce štěpí speciálním procesem, aby vznikly bílkovinné složky, které organismus kojence vnímá jako méně cizí. Tímto způsobem HA výživa napomáhá při snižování rizika vzniku alergií.

Běžná HA výživa je štěpena pouze částečně
Počáteční kojenecká výživa HiPP HA Combiotik je mimořádně silně štěpena a ultrafiltrována

Bílkoviny v Počáteční kojenecké výživě HiPP HA Combiotik se mimořádně silně štěpí a ultrafiltrují, a pokud jde o předcházení alergiím byly testovány v prospektivní observační studii.

Pro úspěch je rozhodující důslednost v prvních 4 až 6 měsících. I malé množství kojenecké výživy s normálními nerozštěpenými bílkovinami může vést k senzibilizaci a ohrozit tak výživu s nízkým obsahem alergenních složek.

Uvědomte si prosím, že ani strava s nízkým obsahem alergenů nemůže zajistit 100% ochranu, může však snížit riziko vzniku alergií.

 

Mateřské mléko podporuje zdravou střevní mikroflóru, která může chránit proti alergiím.

Zdá se, že kromě mléčné bílkoviny hraje v boji proti alergiím důležitou roli také střevní mikroflóra dítěte. Studie prokázaly, že složení střevní mikroflóry se u alergických a nealergických dětí značně liší.

Střevní mikroflóra dětí s alergiemi obsahuje obvykle více nežádoucích bakterií, zatímco množství prospěšných bakterií mléčného kvašení je nižší než u dětí bez alergie. Proto se zdá, že zdravá střevní mikroflóra vycházející z modelu kojených dětí má rozhodující vliv na předcházení alergiím.

Mléčná kojenecká výživa HiPP HA Combiotik: Inspirované přírodou

Mateřské mléko je vodítkem pro naši výzkumnou práci. V mateřském mléce se nachází velké množství probiotických kultur, které se mohou vzájemně lišit. V mateřském mléce se nachází také prebiotická vláknina, která zajišťuje zdravou střevní mikroflóru. Mléčná kojenecká výživa HiPP HA Combiotik se zaměřuje na tento model, a proto výživa HiPP HA Combiotik obsahuje např. důležitou prebiotickou vlákninu (GOS*), přírodní bakterie mléčného kvašení a esenciální omega-3 mastné kyseliny.

*Galaktooligosacharidy – důležitá vláknina

<