Vyhledávání příkrmů



riziko vzniku alergie


Rozšířené hledání

Sůl v příkrmech HiPP

Jako zodpovědný výrobce potravin pro kojence a malé děti vždy velmi pečlivě zvažujeme, co je pro děti to nejlepší – a to v i případě obsahu soli.

Kojenci a malé děti mají omezenou kapacitu ledvin, které se teprve vyvíjí, a znamená to, že nemohou snadno udržovat minerální a vodní hospodářství. V důsledku toho jejich příjem soli musí být přiměřený. Zdravé děti s postupem času zlepšují schopnost sodík vylučovat. Proto byly odborníky na dětskou výživu doporučeny vhodné hladiny soli pro děti v závislosti na věku, sůl je tedy v konkrétních množstvích povolena v dětské stravě.

Zejména v období uvádění příkrmů je důležité dát možnost dětem ochutnat přirozenou chuť jednotlivých složek pokrmů – proto všechny naše HiPP Zeleninové příkrmy od ukončeného 4. Měsíce jsou vyrobeny bez přídavku soli (sodík/sůl je v tomto případě obsažena jako přirozená součást surovin, ze kterých je příkrm složen) – příprava, která je pro nás důležitá již delší dobu. Při pokračování s uvedením nových složek stravy jsou naše příkrmy velmi šetrně zpracovány, a naše HiPP Menu od ukončeného 4. měsíce, HiPP Masové příkrmy od ukončeného 4. měsíce, a sortiment Menu od ukončeného 7. měsíce jsou také vyráběny bez přídavku soli. 

Obecně se má za to, že strava dětí se se zvyšujícím se věkem a u starších dětí, by měla být také bez obsahu soli a bez přídavku kuchyňských bylinek. V lidském těle hraje