Co je to HA výživa a proč snižuje riziko vzniku alergie?
Mléčná bílkovina může být rozhodujícím faktorem pro vznik alergií. U HA výživy se bílkoviny v mléce štěpí speciálním procesem, aby vznikly bílkovinné složky, které organismus kojence vnímá jako méně cizí. Tímto způsobem HA výživa napomáhá při snižování rizika vzniku alergií.


Bílkoviny v Počáteční kojenecké výživě HiPP HA Combiotik se mimořádně silně štěpí a ultrafiltrují, a pokud jde o předcházení alergiím, byly testovány v prospektivní observační studii.
Pro úspěch je rozhodující důslednost v prvních 4 až 6 měsících. I malé množství kojenecké výživy s normálními nerozštěpenými bílkovinami může vést k senzibilizaci a ohrozit tak výživu s nízkým obsahem alergenních složek.
Uvědomte si prosím, že ani strava s nízkým obsahem alergenů nemůže zajistit 100% ochranu, může však snížit riziko vzniku alergií.
Mateřské mléko podporuje zdravou střevní mikroflóru, která může chránit proti alergiím.
Zdá se, že kromě mléčné bílkoviny hraje v boji proti alergiím důležitou roli také střevní mikroflóra dítěte. Studie prokázaly, že složení střevní mikroflóry se u alergických a nealergických dětí značně liší.
Střevní mikroflóra dětí s alergiemi obsahuje obvykle více nežádoucích bakterií, zatímco množství prospěšných bakterií mléčného kvašení je nižší než u dětí bez alergie. Proto se zdá, že zdravá střevní mikroflóra vycházející z modelu kojených dětí má rozhodující vliv na předcházení alergiím.
Kojenecká výživa HiPP HA Combiotik: Inspirované přírodou
Mateřské mléko je vodítkem pro naši výzkumnou práci. V mateřském mléce se nachází velké množství probiotických kultur, které se mohou vzájemně lišit. V mateřském mléce se nachází také prebiotická vláknina, která zajišťuje zdravou střevní mikroflóru. Mléčná kojenecká výživa HiPP HA Combiotik se zaměřuje na tento model, a proto výživa HiPP HA Combiotik obsahuje např. důležitou prebiotickou vlákninu (GOS*), přírodní bakterie mléčného kvašení a esenciální omega-3 mastné kyseliny.
*Galaktooligosacharidy – důležitá vláknina