Vědecký výzkum mateřského mléka

Vědecký výzkum mateřského mléka

Hned po narození se budují základy zdravého života. Výživa zde hraje rozhodující roli. Mateřské mléko je pro vývoj dítěte ta nejlepší věc a svým jedinečným složením poskytuje ideální ochranu proti alergiím a nemocem.

Aby děti, které nejsou kojeny, mohly dostávat tu nejlepší možnou výživu, vyrábíme ve společnosti HiPP mléčnou kojeneckou výživu nejvyšší kvality – pomocí nejmodernějších vědeckých poznatků se snažíme co nejvíce přiblížit  vzoru skutečného mateřského mléka!

Skupina pro vědecký výzkum mateřského mléka společnosti HiPP zkoumala složení mateřského mléka a jeho příznivé působení na zdraví miminek mnoho let. Mezinárodní experti z oblasti kojenecké výživy diskutují s odborníky na výživu ze společnosti HiPP o nejnovějších poznatcích z výzkumu mateřského mléka a o možnostech jejich využití při dalším vývoji produktů.

Již v roce 2007 bylo v rámci ustavení této výzkumné skupiny rozhodnuto, že kombinace vlákniny v mateřském mléce (prebiotika) a kultur mléčného kvašení (probiotika), které se v mateřském mléce nacházejí, je ideálním řešením pro budoucí vývoj kojenecké výživy.

Ve dvou klinických studiích, které byly prezentovány mezinárodnímu odbornému publiku v roce 2010 a začátkem roku 2011, bylo možné působivě ukázat, jaký přínos může mít pro nekojené děti kojenecká výživa, která je podobná mateřskému mléku.

Dnes je společnost HiPP s kojeneckou výživou značkou s unikátní kombinací PROBIOTIK* a PRAEBIOTIK**, a umožňuje matkám poskytovat dokonalou výživu i po ukončení kojení.

*přírodní kultury mléčného kvašení
**galaktooligosacharidy – získané z laktózy (mléčný cukr)