Menu
Vědecký výzkum mateřského mléka

Vědecký výzkum mateřského mléka

Hned po narození se budují základy zdravého života. Výživa zde hraje rozhodující roli. Mateřské mléko je pro vývoj dítěte ta nejlepší věc a svým jedinečným složením poskytuje ideální ochranu proti alergiím a nemocem.

Aby děti, které nejsou kojeny, mohly dostávat tu nejlepší možnou výživu, vyrábíme ve společnosti HiPP mléčnou kojeneckou výživu nejvyšší kvality – pomocí nejmodernějších vědeckých poznatků se snažíme co nejvíce přiblížit  vzoru skutečného mateřského mléka!

Skupina pro vědecký výzkum mateřského mléka společnosti HiPP zkoumala složení mateřského mléka a jeho příznivé působení na zdraví miminek mnoho let. Mezinárodní experti z oblasti kojenecké výživy diskutují s odborníky na výživu ze společnosti HiPP o nejnovějších poznatcích z výzkumu mateřského mléka a o možnostech jejich využití při dalším vývoji produktů.

Již v roce 2007 bylo v rámci ustavení této výzkumné skupiny rozhodnuto, že kombinace vlákniny v mateřském mléce (prebiotika) a kultur mléčného kvašení (probiotika), které se v mateřském mléce nacházejí, je ideálním řešením pro budoucí vývoj kojenecké výživy.

Ve dvou klinických studiích, které byly prezentovány mezinárodnímu odbornému publiku v roce 2010 a začátkem roku 2011, bylo možné působivě ukázat, jaký přínos může mít pro nekojené děti kojenecká výživa, která je podobná mateřskému mléku.

Dnes je společnost HiPP s kojeneckou výživou značkou s unikátní kombinací PROBIOTIK* a PRAEBIOTIK**, a umožňuje matkám poskytovat dokonalou výživu i po ukončení kojení.

*přírodní kultury mléčného kvašení
**galaktooligosacharidy – získané z laktózy (mléčný cukr)