Ano, čtete správně!
Řepkový olej poskytuje totiž mnoho nutričních benefitů. Právě proto ho HiPP přidává do svých příkrmů. Samozřejmě v BIO kvalitě.
Řepkový olej patří k nejvýznamnějším zdrojům omega 3 polynenasycených mastných rostlinného původu, a zároveň obsahuje nejméně nasycených mastných kyselin.
Např. lněný nebo olej z vlašských ořechů mají lepší poměr těchto mastných kyselin, jsou však dražší, a navíc snadněji podléhají oxidaci (např. při skladování nebo tepelné úpravě).
Optimální složení nenasycených mastných kyselin řepkového oleje přispívá při pravidelné konzumaci nejen ke snížení rizika ischemické choroby srdeční, ale snižuje i hladinu cholesterolu.
V řepkovém oleji najdete mimo příznivého složení mastných kyselin i další biologicky aktivní látky, zejména rostlinné steroly a tokoferoly. Rostlinné steroly, které jsou obsaženy ve vyšším množství, než obsahují běžné oleje, napomáhají snižování hladiny cholesterolu.
Řepkový olej má také vysoký bod zakouření (kolem 200 °C), je tedy až do této teploty stabilní a nepřepaluje se. Oproti běžně používanému slunečnicovému oleji je tedy ideální na vaření, pečení a krátké smažení.