Pěstování zeleniny

Naše BIO zelenina se pěstuje přírodním způsobem

Pěstování BIO zeleniny HiPP
Ekologické a biologické postupy pěstování vyžadují mnoho práce navíc: plevel se odstraňuje ručně.

Chemické a syntetické postřiky jsou zakázány.

Pletí se tradičně provádí mechanicky nebo dokonce ručně. Chráníme prospěšné organismy a propracovanými osevními metodami omezujeme škodlivé organismy (například osazováním okrajů pole rostlinami, které mimořádně přitahují brouky).

Abychom zabránili pozdějšímu napadení brambor plísní, poprašujeme je kamennou moučkou, která rostlinu posiluje a má hygroskopické účinky. Umělá hnojiva nepoužíváme. Proto je například  naše úroda špenátu sice menší, ale má velmi nízké hodnoty dusičnanů.

Naše mrkev se pěstuje v lokalitách vystavených větru. Tímto přirozeným způsobem vítr doslova omete řádky do čista. Je to přírodní metoda prevence proti napadení plísněmi a zamoření škůdci.