- Vracíme se k pěstování původních odrůd. V HiPP dětských zeleninových příkrmech tak např. najdete bílou mrkev.
- Nepoužíváme geneticky modifikovaná semena a výsadby.
- Striktně se vyhýbáme pesticidům a chemicky syntetizovaným hnojivům.
- Zelenině necháváme dostatek času ke zrání, aby byla chutná a výživná.
- Preferujeme ruce před stroji. Když je potřeba, ručně odplevelujeme nebo sbíráme mandelinky.
- Díky šetrnému zpracování si suroviny uchovají důležité živiny a vitamíny.
- Od začátku až do konce potká každou skleničku HiPP až 260 přísných kontrol.

Pěstování BIO zeleniny
"Chemicko-syntetické postřiky zakázány."
Alfa a omega kvalitní BIO úrody spočívá ve zdravé půdě. Zdravá půda = zdravá rostlina = zdravý člověk či zdravé zvíře. Přírodní cesta k výživné BIO půdě spočívá v cíleném střídání plodin. BIO zemědělství bez použití chemie představuje jedinou cestu, jak získat kvalitní BIO zeleninu, a zároveň chránit podzemní vody a podnebí.
VIDEO: Stefan HiPP o BIO mrkvi: vyšlechtili jsme speciální odrůdu - Dulcis.
Co vše děláme pro dosažení nejvyšší BIO kvality zeleniny?
Vybíráme čistou, zdravou a úrodnou půdu:
- Denně odebíráme vzorky půdy a její kvalitu laboratorně kontrolujeme.
- Hlídáme, aby naše pole a louky nebyly blízko silnic a průmyslových oblastí.
- Naši půdu kypří 200 - 500 žížal na m3, což je několikanásobně více než u půdy běžné.
Dále dbáme na kvalitu semen, samotné pěstování a zpracování surovin
Společnost HiPP založila vlastní poradenskou službu pro zemědělce, která radí a podporuje zemědělce v oblasti kultivace a biologické rozmanitosti. Více než 60 let zkušeností s BIO zemědělstvím a titul jednoho z největších zpracovatelů BIO surovin na světě dělá z HiPPu odborníka přímo na slovo vzatého.
