Haloweenské máslové sušenky a dětský punč
Upečte si  haloweenské máslové sušenky, které jsou chuťově podobné lineckému těstu, ale díky své měkké textuře jsou vhodné i pro menší děti.
 Na výrobu nepotřebujete žádná speciální vykrajovátka - vystačíte si i s obyčejnou skleničkou a malými prstíky.
A aby bylo strašení dokonalé, připravte dětem k sušenkám  „strašidelný dětský punč“ – teplý nápoj z HIPP Bio ovocného čaje s pečenými jablíčky vykrojenými do tvaru duchů.
  
 
        Na cca 15-20 sušenek budete potřebovat:
200 g hladké mouky
120 g másla (studeného )
80 g moučkový cukr
1 vejce
1 lžička vanilkové pasty nebo čtvrtinka lžičky vanilky sušené
1 lžička citrónové kůry nebo kůry z 1 citrónu
Na zdobení:
1 sklenička HIPP bio extra ovoce dle chuti
50 g rozpuštěné 70% čokolády
Postup:
- Máslo nakrájejte na malé kousky a spolu s moučkovým cukrem, moukou, vejcem, vanilkovou pastou a solí hnětejte suroviny, dokud nevznikne hladké těsto. Z těsta vytvarujte kouli, co nejvíce ji zploštěte, zabalte do fólie a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
- Předehřejte troubu na 170 °C (horní/spodní ohřev) a připravte si plech na pečení vyložený pečícím papírem.
- Pracovní plochu posypte moukou, těsto vyválejte na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte pomocí skleničky nebo vykrajovátka kulaté sušenky. Pokud těsto lepí, posypte ho moukou.
- Ukazováčkem vytlačte do těsta 2 prohlubně pro oči a špejlí nebo parátkem vytvarujte nosní dírky. Sušenky poté rovnoměrně rozložte na plech.
- Díry pro oči naplňte Hipp BIO extra ovocem a sušenky pečte podle velikosti 10–12 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
- V malém hrnci rozpusťte čokoládu a na vychlazené sušenky nakreslete pomocí zdobícího sáčku ústa. Nechte dobře zaschnout a můžete servírovat.
Haloweenský dětský punč:
4 porce:
- 4 sáčky Hipp bio ovocného čaje
- 2 malá jablka
- 1 celá skořice
- 1 badyán
- 4 ks hřebíčků
- 800 ml vody
Dle chuti a věku dítěte navíc citrón a med, čerstvé ovoce
- Jablka omyjte, očistěte je od slupky, vyřízněte jadřinec, bubáka a stopku. Jablka rozkrojte napůl.
- Pomocí nože vyřežte strašidelné obličeje. Pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do trouby na 180 °C na 20 minut.
- Mezitím dejte do rendlíku 800 ml vody, přidejte skořici, badyán, hřebíčky a provařte spolu 15 minut.
- Poté rendlík odstavte z plotny a vložte do vody s kořením 4 sáčky HIPP bio čaje a nechejte je 5-8 minut vylouhovat.
- Hotový nápoj zchlaďte na teplotu vhodnou k pití nalijte do džbánku. Pečená jablíčka naskládejte do hrnečků a zalijte čajem. Můžete navíc do punče přidat krájené čerstvé ovoce.
 
                     
                     
                    