Haloweenské máslové sušenky a dětský punč

Upečte si  haloweenské máslové sušenky, které jsou chuťově podobné lineckému těstu, ale díky své měkké textuře jsou vhodné i pro menší děti.
Na výrobu nepotřebujete žádná speciální vykrajovátka - vystačíte si i s obyčejnou skleničkou a malými prstíky.

A aby bylo strašení dokonalé, připravte dětem k sušenkám  „strašidelný dětský punč“ – teplý nápoj z HIPP Bio ovocného čaje s pečenými jablíčky vykrojenými do tvaru duchů.
 

Na cca 15-20 sušenek budete potřebovat:

200 g  hladké mouky

120 g  másla (studeného )

80 g  moučkový cukr

1 vejce

1 lžička  vanilkové pasty nebo čtvrtinka lžičky vanilky sušené

1 lžička citrónové kůry nebo kůry  z 1 citrónu

Na zdobení:

1 sklenička  HIPP bio extra ovoce dle chuti

50 g    rozpuštěné 70% čokolády

Postup:
  1. Máslo nakrájejte na malé kousky a spolu s moučkovým cukrem, moukou, vejcem, vanilkovou pastou a solí hnětejte suroviny, dokud nevznikne hladké těsto. Z těsta vytvarujte kouli, co nejvíce ji zploštěte, zabalte do fólie a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
  2. Předehřejte troubu na 170 °C (horní/spodní ohřev) a připravte si plech na pečení vyložený pečícím papírem.
  3. Pracovní plochu posypte moukou, těsto vyválejte na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte pomocí skleničky nebo vykrajovátka kulaté sušenky. Pokud těsto lepí, posypte ho moukou.
  4. Ukazováčkem vytlačte do těsta 2 prohlubně pro oči a špejlí nebo parátkem vytvarujte nosní dírky. Sušenky poté rovnoměrně rozložte na plech.
  5. Díry pro oči naplňte Hipp BIO extra ovocem a sušenky pečte podle velikosti 10–12 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
  6. V malém hrnci rozpusťte čokoládu a na vychlazené sušenky nakreslete pomocí zdobícího sáčku ústa. Nechte dobře zaschnout a můžete servírovat.

Haloweenský dětský punč:

4 porce:

  • 4 sáčky Hipp bio ovocného čaje
  • 2 malá  jablka
  • 1 celá skořice
  • 1 badyán
  • 4 ks hřebíčků
  • 800 ml vody

Dle chuti a věku dítěte navíc citrón a med, čerstvé ovoce

  1. Jablka omyjte, očistěte je od slupky, vyřízněte jadřinec, bubáka a stopku. Jablka rozkrojte napůl.
  2. Pomocí nože vyřežte strašidelné obličeje. Pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do trouby na 180 °C na 20 minut.
  3. Mezitím dejte do rendlíku 800 ml vody, přidejte skořici, badyán, hřebíčky a provařte spolu 15 minut.
  4. Poté rendlík odstavte z plotny a vložte do vody s kořením 4 sáčky HIPP bio čaje a nechejte je 5-8 minut vylouhovat.
  5.  Hotový nápoj zchlaďte na teplotu vhodnou k pití nalijte do džbánku. Pečená jablíčka naskládejte do hrnečků a zalijte čajem. Můžete navíc do punče přidat krájené čerstvé ovoce.