O původu

Aby jablka dozrála do plně sladké chuti, potřebují dostatečně vlhké klima s relativně četnými srážkami. Ovšem v příliš vlhkém prostředí mohou být jablka náchylná k plísním. Jablíčka pro svoji typickou sladkokyselou chuť, potřebují dostatek slunce během léta. Jablka snesou i mráz, ovšem během květenství jsou na něj velmi citlivá. Když rozkvetlou jabloň sežehne mráz, můžeme na úrodu zapomenout.

Pro dosažení nejvyšší kvality, máme pro BIO jablka ty nejvyšší nároky na kvalitu. Jablka pěstujeme v Rakousku, Gruzii, Německu, Maďarsku, Itálii, Polsku, Srbsku, Turecku a na Ukrajině – pokud úroda není dostatečná, sáhneme v krajních případech pro jablka z jižní polokoule. Aby naše jablka dosahovala té nejvyšší a přirozené kvality, pěstujeme je v tzv. smíšených sadech. Smíšené sady podporují přirozený biotop, ve kterém je kladen důraz na uchování původních odrůd. V takových sadech je přírodní rovnováha, mimo jiné, udržována hojnou přítomností hmyzu a ptáků, kteří se postarají a nechtěné škůdce, ale také o nemoci stromů atp.