Německý ÖKO-TEST: V testu na obsah arsenu dosáhly nejlepších výsledků HiPP BIO rýžové oplatky.

Prestižní německá organizace ÖKO-TEST provedla testování 19 rýžových oplatků na přítomnost arzenu. Jsme hrdí, že jako nejlepší byly vyhodnoceny naše Hipp BIO rýžové oplatky.

Arsen je chemický prvek, který se vyskytuje přirozeně v horninách a v půdě. Rýže je pěstována ve vodě, a proto absorbuje ve srovnání s jinými obilovinami relativně vysoké množství arsenu. Obsah v rýži kolísá v závislosti na klimatických podmínkách a době úrody. Také proto HiPP testuje hodnoty arsenu v každé dodávce rýže a kontroluje tak, že všechna zpracovávaná rýže splňuje striktní požadavky, limity a doporučení stanovená pro dětskou výživu.

Při nákupu a celkovém procesu zpracování rýže HiPP dlouhodobě aplikuje princip ALARA („As Low As Reasonably Achievable“ = „nejnižší množství, kterého lze dosáhnout“). Díky tomu HiPP výrobky obsahují to nejnižší množství arsenu, jak je jen možné. Výsledky optimalizovaných procesů potvrzují i nezávislé organizace mj. právě i prestižní německý ÖKO-TEST.

Zdroj: https://www.united-kiosk.de/oeko-test-jahrbuch-kleinkinder-epaper/test-reiswaffeln-verpufft/art_oekotest_110601/?partnerId=OE20628, Jahrbuch Kleinkinder 2017.
 

Poznámka: EU stanovuje maximální přípustnou výši arsenu obsaženého v rýži používané k výrobě dětských rýžových oplatek na 0,1 mg arsenu na 1kg rýže.