Menu

Hygiena

Láhve a savičky se musejí po každém jídle důkladně vyčistit a musí se zajistit jejich sterilnost.

1. Po jídle láhve a příslušenství vždy očistěte kartáčem.

2. Opláchněte savičku, projměte ji solí a znovu opláchněte.

3. Gumové savičky by se měly občas vyvařit (u silikonových saviček to není nutné).

4. Do dalšího použití je skladujte na čisté utěrce nebo v uzavřené nádobě. Pravidelně kontrolujte stav saviček. Gumové savičky mohou být časem porézní. Prokousnutí a škrábance na silikonových savičkách jsou známkou poškození. Z bezpečnostních důvodů se musejí ihned vyměnit. Nesterilizujte odměrky (plastové) pro mléčnou výživu a nemyjte je v myčce. Odměrka se obvykle nemusí mýt. V případě potřeby umyjte odměrku rukou a dobře ji vysušte. Poškozené odměrky již nepoužívejte.